EMDR therapie in Zaandam

Op zoek naar EMDR therapie Zaandam? Je kunt bij ons terecht voor verschillende therapievormen, waaronder: relatietherapie, cognitieve gedragstherapie, psychotherapie, systeemtherapie, mindfulness en dus ook EMDR.

Wat is EDMR?

EMDR staat voor eye movement desentisation and reprocessing. Dure woorden voor een effectieve behandeling. Het is een behandeling ontwikkeld voor mensen die een traumatische ervaring hebben meegemaakt. Dat is heftig, en mensen kunnen er jaren last van houden. Gelukkig hebben wij er goede resultaten mee behaald bij onze cliënten. Niet alleen gebeurtenissen die gaan over ongelukken, sterfte of geweld kunnen traumatiserend zijn. Ieder mens is verschillend en ervaart gebeurtenissen op een andere manier. Een ontslag gesprek, je partner die de relatie verbreekt of een ruzie kunnen een trauma veroorzaken. Als jij er last van blijft houden, meld je aan. Vaak in een paar sessies zie je dat de intensiteit van de herinnering en de klachten afnemen.
Je krijgt tijdens de EMDR behandeling een instructie om diep terug te gaan in de traumatische herinnering, we vragen naar de ernst van het gevoel en de kracht van de herinnering. Je krijgt dan een een piep te horen die van links naar rechts gaat. Wij gebruiken een series piepjes omdat je je ogen kan sluiten en je helemaal kunt onderdompelen in de herinnering.
Dit is zwaar, en er zal veel emotie vrijkomen. Dit is echter de bedoeling. Wij zijn er om contact met je te houden en je door dit proces heen te leiden. Na de sessie zul je moe zijn. Je kunt het zien als een serie van foto’s. Normaal staan die in goede volgorde. Door de traumatische gebeurtenis zijn die door elkaar gehusseld. De behandeling zorgt ervoor dat de foto’s weer op de goede volgorde komen te staan. Dit zorgt samen met de emoties die er bij vrijkomen voor de verwerking en het verminderen van de klachten. Je kunt altijd bij ons terecht voor hulp met EMDR. Wij zijn benieuwd naar je verhaal en willen je graag helpen. Een doorverwijzing is niet nodig. Let wel: onze behandelingen worden niet vergoed door je zorgverzekeraar. Je kunt echter wel snel bij ons terecht: wij zorgen er namelijk voor dat je binnen 10 dagen na aanmelding je eerste gesprek hebt. Je behandeling kan dus snel van start gaan.

Kosten voor EMDR therapie in Zaandam

Die kun je hier vinden. Wil je meer weten over de praktijk, onze werkwijze of heb je ergens anders een vraag over? Neem dan contact met ons op met behulp van onderstaande gegevens.

Locatie

Koningin Julianaplein 40, Zaandam

Telefoon

075-2340505​

Mail

info@psychologiepraktijkzaanstad.nl

© 2020 Psychologiepraktijk Zaanstad | Vrijgevestigde psycholoog in Zaandam