Ons Team

ilona onze psycholoog in zaandam

Ilona (psycholoog)

Ik ben Ilona, opgegroeid in Noord-Scharwoude (in de buurt van Alkmaar). Al vroeg wist ik dat ik met mensen wilde werken. Enkele vragen hielden mij steeds bezig. Wat drijft mensen, wat maakt dat ze op deze manier tegen het leven aan kijken en zou het anders zijn als ze in een andere omgeving opgegroeid waren? Ik wilde graag antwoorden op deze vragen. ik heb voor deze vragen doorgestudeerd tot ik mijn master in de Klinische psychologie heb behaald. Ik werk zowel in de gespecialiseerde ggz met licht verstandelijke clienten met uiteenlopende problematiek als bij psychologiepraktijk Zaanstad.  Bij mijn andere werk komen mensen pas na jaren in de ggz molen gezeten te hebben in aanmerking voor de juiste behandeling. Bij psychologiepraktijk zaanstad zetten we de specialistische behandelingen aan de voorkant. Het is erg fijn dat mensen eigenlijk direct geholpen kunnen worden voordat ze de negatieve effecten van hun problemen ervaren en het is zo gaaf dat ik vaak al na een paar gesprekken mijn clienten echt al zie opknappen. Als behandelaar ben ik empathisch, betrokken, deskundig, rustig, open, direct maar ook confronterend. Ik ga samen met je aan de slag om te kijken waar je tegenaan loopt, hoe het is ontstaan en hoe we het disfunctionele patroon kunnen doorbreken.

Arie

Arie (psycholoog)

Ik ben geboren en getogen in de stad Groningen, waar ik naast mijn school en studie zwemles gaf en in de thuiszorg werkte. Ik heb Engels en Kunst & Cultuurwetenschap gestudeerd, waarna ik ben gaan werken in de ontwikkelingssamenwerking. Zodoende heb ik een jaar in Engeland gewoond, een half jaar in Afrika en voor kortere periodes in India, Latijns-Amerika en Oost-Europa. Op een gegeven moment liep ik vast in mijn leven en heb ik zelf psychotherapie gevolgd. In dezelfde periode werd mijn werk steeds meer administratief en omdat de psychotherapie echt een positieve ervaring was, kreeg ik het verlangen om op eenzelfde manier mensen te helpen. Daarom heb ik de opleiding gevolgd tot psycholoog aan de vrije universiteit. Als behandelaar ben ik rustig, open, doortastend, deskundig, direct en betrokken. Ik luister zonder oordeel naar je, maar stel je soms ook confronterend vragen. Ik ga samen met je aan de slag om duidelijker te krijgen waar je klachten vandaan komen en welke soort veranderingen goed voor je zouden zijn. Ik deel mijn kennis en persoonlijke ervaringen met je en geef je iedere keer oefeningen mee, waar je thuis praktisch mee aan de slag gaat. Zo leer je met hard werken langzaam je oude patronen te doorbreken en maak je echt stappen in de door jouw gewenste richting.

behandelaar psycholoog

Hanny (psycholoog)

Mijn naam is Hanny, opgegroeid in Brabant (Dussen) en later naar Amsterdam verhuisd. Na de toenmalige Pedagogische Academie koos ik voor de studie orthopedagogiek, met als specialisatie kinderen en jongeren met een meervoudige of lichamelijke beperking. Ik werkte als psycholoog in de revalidatie en het onderwijs waar ik bijzondere belangstelling had in jongeren met chronische pijn, rouw en verlies. Wat me aanspreekt aan psychologiepraktijk Zaanstad is dat we erg veel kunnen inzetten en de kleine schaal waarop we werken. Ik werk bijvoorbeeld graag met ACT uit de cognitieve gedragstherapie. Wat me zo aanspreekt in deze methode is dat je leert al je gevoelens te accepteren en onderzoekt wat belangrijke waarden zijn waarnaar je kunt gaan leven, maar ook assertiviteit en schematherapie is erg interessant.

Ik was getrouwd, ben gescheiden en heb inmiddels 2 volwassen kinderen. Met name de laatste 10 jaar heb ik op persoonlijk vlak veel geleerd van gesprekken met leerlingen, ouders, cliënten, collega’s en niet te vergeten vrienden. Ik ben mezelf tegengekomen; heb geleerd waar mijn eigen grenzen liggen en die van anderen. Heb ondervonden dat kwetsbaarheid een voorwaarde voor alles wat mooi en waardevol is in het leven. Het heeft me gevormd in mijn werk als orthopedagoog / psycholoog.

tweede behandelaar psycholoog

Simone (psycholoog)

Ik ben Simone, opgegroeid in Den Haag. Inmiddels 6 jaar heb ik met de vader van mijn twee zoons een liefdevol co-ouderschap. Tijdens mijn studie psychologie in Leiden deed ik aan wedstrijdroeien, waar ik een forse blessure opliep waardoor ik mijzelf tegenkwam en onverwerkte emoties naar boven kwamen. Daardoor koos ik, naast klinische psychologie,  een tijd voor de meer op wetenschappelijk onderzoek gerichte kant van de psychologie. Ik heb geleerd hoe het is te leven met beperkingen, in welke zaken voor mij de werkelijke waarde van het leven ligt en bovenal leerde ik omgaan met pijnlijke gevoelens en emoties. Uiteindelijk heb ik veel baat gehad bij een behandelmethode waarin denken, gevoel en gedrag evenveel aandacht krijgen. Dit bracht mijn wens om als behandelaar te werken weer naar boven. In mijn behandelingen geef ik deze 3 gebieden evenveel aandacht en help ik jou dichter bij je kern te komen. Daarbij onderzoek ik samen met jou welke patronen stammen uit jouw kindertijd en je nu niet meer van dienst zijn. Met positiviteit en empathie begeleid ik dit veranderingsproces. Ik help je graag op weg en geef tools waarmee je zelf verder kunt. Daarbij zie ik de therapeut-cliënt relatie als een gelijkwaardige relatie, waar ik het proces eerder ben ingegaan waardoor ik jou kan begeleiden en in je eigen kracht brengen. Mijn kennis over de effecten van voeding, bewegen en slaap kan daarbij ondersteunen wanneer dit je daar voor open staat.

© 2020 Psychologiepraktijk Zaanstad | Vrijgevestigde psycholoog in Zaandam