Prijzen particuliere psychologie

Psychologiepraktijk Zaanstad is een particuliere psychologiepraktijk in Zaandam. Bij ons kun je direct terecht zonder verwijsbrief van de huisarts, er is geen uitgebreid diagnosetraject nodig en je kunt hier direct terecht zonder wachtlijsten. De behandeling start meteen na de intake, waarbij het doel is om je binnen de kortst mogelijke tijd weer verder te helpen. Bij ons is de psycholoog waarmee je de intake hebt ook je behandelaar. De intake is nooit meer dan 1 gesprek. Er zit ook geen wachttijd tussen de intake en de behandeling.

Voor 2021 gelden de onderstaande tarieven: 

Therapie

Tarief per sessie

Duur sessie

Intake

vrijblijvend*

60 minuten

Individuele therapie

€ 95

60 minuten

Relatie- of familietherapie

€ 115

60 minuten

*je betaalt de intake alleen als je ervoor kiest om in behandeling te gaan (€ 95).

Particuliere psychologie versus GGZ-psychologie

Particuliere therapie bij ons

Psycholoog via GGZ (huisarts)

Geen wachttijd

Gemiddelde wachttijd is 4 maanden

Onbeperkt aantal gesprekken

Maximaal aantal van 3, 6 of 9 gesprekken afhankelijk van je diagnose, dit maximum is voorgeschreven door de verzekeraar

Gesprekken duren 60 minuten

Gesprekken duren 45 minuten

Modules zoals CGT, ACT, mindfulness, schematherapie, assertiviteit en relatietherapie etc. te combineren bij elke hulpvraag

Gericht op één individuele specifieke hulpvraag (geen vergoeding voor relatieproblemen, aanpassingsproblemen, burn-out, assertiviteitsproblemen, slaapproblemen, leerproblemen etc.) met alleen één behandelvorm. Ook dit is voorgeschreven door de verzekeraar

Kosten van te voren afgesproken

Kosten per gesprek zijn hoger waarbij je eigen risico à €385 – 885 wordt aangesproken

Vrije keuze in behandeling en therapeut die bij jou past

Toegewezen therapeut met onbekende ervaring en succescijfers

Vergoeding door zorgverzekering

Via de huisarts kun je doorverwezen worden naar een GGZ-psycholoog. Je dient er wel rekening mee te houden dat de kosten van een GGZ-psycholoog worden verrekend met je eigen risico (het verplichte eigen risico bedraagt in 2021 €385). Daarnaast is er vaak een aanzienlijke wachttijd (van enkele maanden). Bovendien heb je een zeer beperkte keuze met betrekking tot een psycholoog qua persoonlijke klik; je krijgt een psycholoog toegewezen. Relatietherapie wordt in ieder geval nooit door de basisverzekering gedekt.

Let op: slechts enkele zorgverzekeraars bieden een aanvullende zorgverzekering die (individuele) psychische hulp dekt. Wanneer psychische hulp wel door een aanvullende verzekering wordt gedekt, dan is dit vaak slechts voor een zeer beperkt deel, met een maximumvergoeding per jaar, en afgebakend tot bepaalde klachten, zoals arbeid gerelateerde traumazorg. Bekijk daarom altijd goed je polisvoorwaarden voordat je een keuze maakt.

Betalen

Na afloop van enkele sessies sturen we je de factuur per e-mail toe. Je kunt de gesprekken ook los contant afrekenen, of de rekening binnen 14 dagen betalen per bankoverschrijving.

Annuleren afspraak

Een afspraak is niet vrijblijvend. We bereiden de afspraak zorgvuldig voor en moet andere klanten op een ander tijdstip inplannen. Het kan echter voorkomen dat je onverhoopt verhinderd bent voor een afspraak. Geen probleem. Laat ons s.v.p. minimaal 24 uur van te voren weten en de kosten van het gesprek worden niet in rekening gebracht. We plannen gewoon een nieuwe afspraak in. Je kunt de afspraak telefonisch of per e-mail annuleren. Als je de afspraak niet binnen 24 uur annuleert, of je verschijnt niet op de afspraak zonder melding, dan zijn we genoodzaakt om 50 euro in rekening te brengen. Gelukkig gebeurt dit (bijna) nooit.

De voordelen op een rij

  • Je kunt bij Psychologiepraktijk Zaanstad direct terecht, er zijn geen wachtlijsten
  • Je kiest zelf je praktijk en de psycholoog waar je een klik mee hebt
  • Voor welke klacht dan ook kun je bij Psychologiepraktijk Zaanstad terecht
  • Je bepaalt zelf je behandelwijze en -duur van de behandeling
  • Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig
  • Er is geen complexe aanmeldprocedure om in aanmerking te komen voor psychische zorg
  • Je tast je eigen risico van € 385 – 885 niet aan
  • Je hebt volledige privacy, je gegevens worden niet met je huisarts of zorgverzekeraar gedeeld


© 2021 Psychologiepraktijk Zaanstad | Vrijgevestigde psycholoog in Zaandam