Behandeling Tinnitus Zaandam

Zoek je een behandeling voor Tinnitus in Zaandam? Kijk dan niet verder. Vanaf 1 september 2019 werkt psychologiepraktijk Zaanstad samen met de gehoorspecialist, Horend Goed voor de behandeling van Tinnitus. Tinnitus is een aandoening waarbij iemand continu een storende piep of ruis hoort. Je kunt je voorstellen dat iemand die een constante piep heeft in zijn oor, moeite heeft met inslapen, overdag sneller moe en geprikkeld is of er zelfs wanhopig van kan worden. Afhankelijk van de intensiteit van de klachten kunnen mensen met Tinnitus piekeren, lusteloosheid ervaren en depressieve klachten ontwikkelen.

De Tinnitus behandeling

Daarom passen we de behandeling aan op jouw mogelijkheden en wensen, een persoonsgebonden behandeling. In drie behandelsessies brengen wij samen met jou de klachten in kaart en kijken naar je functioneren als geheel in relatie tot je klachten. Je vult een Tinnitus vragenlijst in die we bespreken. Tevens krijg je een dagboekje mee naar huis. We houden de activiteiten en klachten bij om zo te kijken wanneer je meer of minder last hebt van je gehoorsuizen, om zo de behandeling op jou af te stemmen.

Nadat we deze zaken hebben onderzocht, kijken we naar welke gedachten en gevoelens een rol spelen en op welke manier deze verbonden zijn met de Tinnitus. Daarnaast kunnen we je blootstellen aan de toon, via een koptelefoon. We gaan tijdens de blootstelling dieper in op de lichamelijke sensaties en associaties van de piep of gesuis in je oor. We streven naar een andere kijkwijze en een neutraler gevoel. Om dit te faciliteren gaan we aan de slag met een ontspanningsoefening en een acceptatie oefening.

Bij afsluiting van de behandeling krijg je het weekschema, het gedachtenschema, de ontspanningsoefening en de informatie van de psychologische acceptatie uit de behandeling mee naar huis. Je hebt dan iets om op terug te vallen en je te motiveren om de hulpmiddelen in te blijven zetten.  Een extra consult of een vervolgbehandeling is altijd een optie wanneer je een opfrisser wilt of meer behandelopties overweegt. Hopelijk ben je na de behandeling weer wat nieuwsgieriger, ondeugender en wordt het horen weer leuk. 

Maak nu een afspraak.

Locatie

Koningin Julianaplein 40, Zaandam

Telefoon

075-2340505​

Mail

info@psychologiepraktijkzaanstad.nl

© 2020 Psychologiepraktijk Zaanstad | Vrijgevestigde psycholoog in Zaandam